Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

ЗА ДОБРОВОЛЧЕСТВОТО И БИБЛИОТЕКАТА


Българската СЕДМИЦА НА ДОБРОВОЛЧЕСТВОТО ЗА БИБЛИОТЕКИТЕ /1-8 ноември 2011г./ бе отбелязана и в Гара Бов с обновяването на електронната библиотечна база данни в областта на краезнанието. На 04 ноември 2011г. в информационно-обучителния център на читалище „Светлина-1896” бе представено електронното издание „Неизвестен крепител на духовното ни минало по река Габровница”.

Автор на произведението е историка доц. д-р Любомир Иванов, който споделя хипотези, легенди и доказателства за съществуването на средновековен манастирски комплекс в землището на с. Еленовдол, Софийска област.

Изданието може да бъде открито в електронната библиотека на порталния читалищен сайт – www.chitalishte.bg. Трите стълба на духовното Възраждане на българина в миналото са били ЦЪРКВАТА, УЧИЛИЩЕТО И ЧИТАЛИЩЕТО. И днес по писменото наследство, което съхраним и оставим след себе си бъдещите поколения ще съдят за хората и времето в което живеем. Инициативата се провежда в рамките на ЕВРОПЕЙСКАТА ГОДИНА НА ДОБРОВОЛЧЕСТВОТО И ДАРИТЕЛСТВОТО.