Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Стари думи от Бов

Думите са сила, която променя. Със съдействието на Веселин Величков, Гена Виденова, Димитрина Атанасова, ...

Обява

НЧ "Светлина-1896", Гара Бов предоставя под наем търговски и складови помещения, които се намират в приземния, ...

10 ГОДИНИ ФОРМАЦИЯ „АРТ-М” В БОВ


Създадената през 2001 година школа по модерен балет към НЧ „Светлина-1896”, Гара Бов отбеляза своя 10-годишен юбилей с празничен концерт-спектакъл на 11 март 2011 г. Сред повече от 300 зрители в големия читалищен салон бяха зам. кметът на община Своге – Калин Григоров, кметът на Гара Бов – Марио Вутов, общинските съветници – Юлиян Леков и Боян Боянов, Георги Петров – председател на Асоциация „Съвременни читалища”, Ирена Георгиева – РЕКИЦ, София област.

В рамките на час и половина, осемнайсетте танцьори представиха тринадесет авторски танца, а за да ги поздрави със своето участие на сцената се изяви и танцов състав „Нашенки”. По време на концерта бе излъчен и филмът, посветен на юбилейната годишнина, чрез който участниците във формация „Арт-М” се върнаха назад към своите първи участия, споделиха спомени и разказаха преживявания. За 10 години момичетата и момчетата успяха да пораснат, да се научат да танцуват, да станат колектив и да покорят пълния до краен предел салон с магията на изпълнението си. Публиката взриви салона с овации и бис. Свежестта на емоцията, която излъчваха танцьорите, зарази бовчани и гости с прекрасно настроение.

Концерт-спектакълът се осъществи с подкрепата на Христо Йовов, Людмила и Младен Петрови, Фризьорски салон „Мая Стил”, Александър Григоров, Мариела Петрова, много родители и приятели на формацията. Коментарите за концерта продължиха и след него. Хората дълго ще помнят и ще разказват за този спектакъл. А самите участници ще запазят прекрасен спомен за положените усилия и за удволетворяващите резултати.