Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Започна градежът на църквата в с. Гара Бов

На 15.08.2023 г., на големия християнски празник Голяма Богородица, започна градежът на православната църква ...

Стари думи от Бов

Думите са сила, която променя. Със съдействието на Веселин Величков, Гена Виденова, Димитрина Атанасова, ...

Започна градежът на църквата в с. Гара Бов


На 15.08.2023 г., на големия християнски празник Голяма Богородица, започна градежът на православната църква “Св. Троица” в с. Гара Бов.

Кръстокуполният храм ще бъде около 100 кв. м и ще е разположен между бреговете на р. Трескавец и на  р. Искър,  посрещйки всички жители и гости на селището.

През 2018 г. 10 бовски рода и местното читалище засаждат чинари, осигурени от Горско стопанство гр. Своге, по брега на реките, с които граничи църковния имот.

Години наред се набират парични дарения за църквата от хора и фирми, а през 2022 г.  и 2023 г. в рамките на РОДОВЕ ДА СЕ СБЕРЕМ - ХРАМ ДА СЪГРАДИМ! се осъществяват дарителски инициативи с участието на многобройни любителски формации от страната и общината.

Ако и вие искате да станете дарител за бъдещия православен храм в с. Гара Бов - може да се отбието в местното читалище и там да впишете името си в ДАРИТЕЛСКАТА КНИГА или пък да преведете сума по сметката на  храм "Св. Троица", която може да видите в приложените файлове.

Повече актуална информация за градежа на храм "Св. Троица" може да намерите на този линк