Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Читалището в Бов събра трима богослови

Любовта към църковните песнопения, богословското образование и желанието за изява обединиха трима певци ...

Стари думи от Бов

Думите са сила, която променя. Със съдействието на Веселин Величков, Гена Виденова, Димитрина Атанасова, ...

Еньовден в Бов


На площада в центъра на селото читалището събра малки и големи за празника Еньовден. Присъстващи и участници си взеха залък от Еньовската пита с мед, за да са здрави през годината.

Децата разказваха за избрана от тях билка, рисуваха по зададен модел - билка, сплитаха еньовски венчета. Публиката избра с аплодисменти най-добрия разказвач, най-интересната рисунка, най-красивия венец от билки. На участниците  бяха поднесени интересни награди.

Бившият кмет Григор Любенов и председателят на пенсионерския клуб в Бов - Красимир Иванов  разказаха подробно за лечебната сила на десетки билки, които бяха набрали същия ден, за да се спази традицията.

Изненада за хората в Бов бе посещението на 30 деца от летния лагер на Детски център „Имало едно време” гр. Нови Искър. Децата бяха изработили табло с различни билки, като няколко от тях запознаха присъстващите с ползата им.

         Празникът приключи със снимки на Еньовката пейка и Еньовската люлка.