Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Читалището в Бов събра трима богослови

Любовта към църковните песнопения, богословското образование и желанието за изява обединиха трима певци ...

Стари думи от Бов

Думите са сила, която променя. Със съдействието на Веселин Величков, Гена Виденова, Димитрина Атанасова, ...

Фестивални участия на самодейците


На 30 април 2022 г. певческа група „Бовска китка” участва в Националния фолклорен фестивал „Сеславска пролет”, гр. София кв. Кремиковци. 

На 4-ти юни 2022 г., на лятната сцена в Гара Бов се състоя благотворителен концерт под надслов „Родове да се сберем – храм да съградим!” Певческа група „Бовска китка” се представи с няколко песни. 

Поредно участие на певците и певиците беше на Празниците на Искърското дефиле, на 13.06.2022 г. в кв. Кумарица, гр. Нови Искър. „Бовска китка” бе част от програмата, с която се представи свогенска община. 

На 5-ти май 2022 г. детския танцов състав „Бовяне” участва в първото издание на детския международен фестивал „Мездра май”, част от празниците на културата в Община Мездра. 

През месец юни малките танцьори зарадваха родители и гости на лятната сцена в Бов, на 4-ти юни и на церовска сцена, с участието си във фолклорния фестивал „Да съхраним българското”.