Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Започна градежът на църквата в с. Гара Бов

На 15.08.2023 г., на големия християнски празник Голяма Богородица, започна градежът на православната църква ...

Стари думи от Бов

Думите са сила, която променя. Със съдействието на Веселин Величков, Гена Виденова, Димитрина Атанасова, ...

Самодейци от Бов участваха в два фолклорни събора


На 7-ми и 8-ми август самодейци от читалището участваха във фолклорните събори – „Хоро се вие, песен се пее” – с. Миланово и „По стъпките на Вазов”-с. Лесков дол.

     На IX – тия фолклорен събор – „Хоро се вие, песен се пее,” малките танцьори от състав „Бовяне”с ръководител Силвестър Христов се представиха отлично и бяха наградени с приз за най-артистично изпълнено хоро.

        Солистът на певческа група „Бовска китка” Славчо Митров поздрави организаторите на събитието с две песни:

„Паднал ми ранен млад Стоян” и „Огин пламна”.

        Станалият традиционен събор  „По стъпките на Вазов” събра самодейци от свогенска община и не само, за да отбележат за поредна година огромния принос за целия български народ на творчеството на Патриарха на българската литература - Иван Вазов.

        Певческа група  „Бовска китка” с ръководител Костадинка Инкова и корепетитор Недко Недялков се представиха с няколко закачливи народни песни като „Ой, моме, моме,"  „Карамфило” и др. Най-малките певци Живко Борисов и Божидар Павлов се включиха като индивидуални изпълнители с две песни.

Народната песен „Садила мома” беше специален поздрав към инициатора на събора- Андрей Маринков от мъжете на група „Бовска китка”.