Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
ПЕЙКАТА НА МОЯ РОД

През месец юни 2021 г. ще се проведе ЧЕТВЪРТИ СЪБОР НА РОДОВЕТЕ.

...
Обява

НЧ "Светлина-1896", Гара Бов предоставя под наем търговски и складови помещения, които се намират в приземния, ...

Стълба на знанието


За да се върви нагоре по стъпалата на историята, винаги има едно първо стъпало, от което се тръгва.  

Нашата СТЪЛБА НА ЗНАНИЕТО ще започне от  1859 г. с  откриване на килийно училище в с. Бов, ще премине през стъпалата на годините, през които са се построили редица емблематични сгради, случили са се паметни събития, и ще се изкачи до 2006 г.,  когато, преди 15 години, е поставено началото на едноседмичните Празници на двете селища с една  история и едно име – Бов.

Целта на стълбата на знанието е да разкаже на жители и гости  на селището за историята на Бов по един различен начин и… ако си пиете кафето на площада, може да прочетете кога е създадена Вазовата пътека, ако сте любители на спорта, може да видите кога е построен стадионът, ако сте преминавали стотици пъти по железобетонния мост, но не знаете от кога е там, ще разберете  и т. н.

19 стъпала и 19 бележити годишнини ще водят към библиотечния център на Бов. За материали, строително-монтажни дейности и брандиране на стъпалата ще е необходимо да съберем 900 лв. Поставянето на 19–те надписа ще бъде извършено безвъзмездно.

Може да подкрепите нашата инициатива, като впишете своето име и парично дарение в КНИГАТА ЗА ДАРЕНИЯ, която се намира в бовската читалищна библиотека.

Някои, вече построени стълби на знанието из страната, изглеждат така:  в Русе, Дупница или пък в един Дом на културата