Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
ПЕЙКАТА НА МОЯ РОД

СЪБОРЪТ НА РОДОВЕТЕ се отлага за м. септември 2021 г.

...
Обява

НЧ "Светлина-1896", Гара Бов предоставя под наем търговски и складови помещения, които се намират в приземния, ...

ДА ДАРИМ ПО КОЛЕДА


В съботната вечер на 21 декември 2019  г. читалищната сцена в Гара Бов, се огласи от музиката, песните, танците и скечовете на самодейците в благотворителния Коледен концерт „Да дарим по Коледа”, с цел набиране на 400 лв. за доизграждане  на родителски кът в читалищната библиотека.

Във фоайето на читалището беше разположена благотворителна изложба на коледни курабийки и колачета, организирана от А. Злакьова, а дядо Коледа раздаваше подаръци на малчуганите.

На читалищната сцена повече от час звучаха песни, разиграваха се скечове, извиваха се кръшни хора

С песен и наричане за здраве и берекет коледарската група откри Коледния празник:

Стани ми стани Нине, Нине, господине,
че ти идат добри гости, добри гости коледари... 

Председателят на читалището д-р инж. М. Младенов поздрави присъстващите с наближаващите празници и представи участниците в програмата.

За празничното настроение допринесоха  децата от местната детска градина, учениците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” и читалищните състави: певческа група „Бовска китка”, със солист Славчо Петков, р-л К. Инкова и корепетитор Н. Недялков, съставите за народни танци /голяма и малка група/, с р-л Валентина Терзиева, театрална трупа „Веселяци”, с участието на: Б. Грозданова, В. Милева, А. Злакьова, И. Георгиева, И. Радославова, М. Младенов, Р. Кръстев, С. Младенов, Т. Стойчева и М. Милев.

По време на празника бяха представени и тазгодишните участници в инициатива „Българче на Бов”, чиято основна цел е да популяризира стари бовски традиции, облекла и предмети.

По регламент, към гласовете от ФБ бяха прибавени и гласовете на публиката. Най–много гласове събра  Денис на 4,5 г.-един от най-малките потомци на бовския Кацарски род. Награждаването на всички участници в инициативата ще се извърши на Националния празник на България - 3 март 2020.

На финала на празничния концерт, Марио Вутов – кмет на Гара Бов поздрави всички присъстващи с настъпващите празници, с пожелание за здраве и единство.

Благотворителната инициатива събра общо 485 лв., от които: 268 лв. от кулинарната изложба, 158 лв. от входни билети и 59 лв., вписани в Книгата за дарения.

Повече снимки от празника на: ДА ДАРИМ ПО КОЛЕДА