Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

Трети март в Бов


Първото знаме, с което жителите и гостите на Бов  посрещнаха Националния празник на България – 3-ти март, тази година бе поставено в 10,00 ч. от земляци и потомци на дядо Йоцо на емблематичната скала ЗЛИО КАМИК .

В 11,30 ч., за поредна година,  бе спуснато 70-метровото знаме на скалата срещу ж.п. Гара Бов. Повече информация за събитието на: Спускане на 70-метровия трибагреник на 3-ти март в Бов.

От 13,00 ч. в малкия читалищен салон гости и жители на селото отпразнуваха Националния празник на България, съчетавайки го с награждаване на участниците в инициативата „Българче на Бов,2018”. Гост на събитието беше Илия Богданов зам.- кмет на Община Своге.

Присъстващите бяха посрещнати за ”добре дошли” с хляб и сол и получиха символичен подарък -  молив с цветовете на българския трикольор.

Р. Кръстев притаи дъха на присъстващите с поемата „Майчина клетва”.

Празникът продължи с награждаване на 8-те деца от инициативата „Българче на Бов”.

М. Вутов – кмет на Бов  връчи паричен чек  на 4 годишната Рая, избрана за „Българче на Бов,2018”. Всички деца получиха поименни купи с логото на Бов. Подаръци за участниците в инициативата бяха подсигурени от: сдружение ,„Азбукари”, клуб „Русофили”, Васил Анков – председател на РПК „Чавдар”, гр. Своге, сем. Лидия и Петър Петрови и Елена Бачева от фондация „Дневникът на мама и татко”.

Повече снимки от награждаване на участниците в инициативата БЪЛГАРЧЕ НА БОВ