Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

123 години читалище в Бов


На 1 февруари 2019 г., в навечерието на основаването на НЧ „Светлина-1896“, представители на различни поколения споделиха какво е читалището за тях.

В читалищната библиотека на Бов малки и големи, символично „разлистиха“ 123-годишното дърво с листчета, на които бяха написали думичките – информация, книги, компютри, танци... Впоследствие всички споделиха какво биха искали да има в читалището.

На срещата бе споменато, че в две книги е събрана местната читалищна история. Те  могат да бъдат от полза на учениците при подготовка на уроците за родния край, за фотоматериалите и всичко, което разказва за поколения участници в читалищния живот.

А след като „рожденика“ почерпи всички си тръгнаха с книгорозделители с имената на бовските родове с обещанието  децата да научат за родовата си принадлежност и да подготят фотоматериали за  празника на бовските родове през настоящата година.

Повече снимки от инициативата може да намерите в албума БИБЛИОТЕКАТА В БОВ - ДНЕС И УТРЕ