Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Читалището в Бов събра трима богослови

Любовта към църковните песнопения, богословското образование и желанието за изява обединиха трима певци ...

Стари думи от Бов

Думите са сила, която променя. Със съдействието на Веселин Величков, Гена Виденова, Димитрина Атанасова, ...

ФОТОГРАФСКИ КОНКУРС ЗА ЛЮБИТЕЛИ ФОТОГРАФИ


НЧ „Светлина–1896”, с. Гара Бов организира 

НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ЛЮБИТЕЛИ ФОТОГРАФИ

Категории за участие в конкурса:

І. Пейзаж /природни картини, пейзажи на интерсни природни обекти, и др./;

ІІ. Портрет /портрети на хора и животни/;

ІІІ. Забавни /фотографии, съдъжащи елементи на комичното/;

ІV. Фотографии от Искърското дефиле /обекти свързани с живота, традициите, културата и природата в Искърското дефиле и община Своге/.

 

Правила за участие в конкурса:

  1. Срок за изпращане на снимките за конкурса – от 0,00 часа на 3 април до 24,00 часа на 14 май 2017 год.
  2. Снимките трябва да са направени лично от участника в конкурса.
  3. Засилване на контраста и/или корекция на цветовете на снимките са допустими;
  4. Допускат се широкоъгълни обективни фотографии и изрязване на части от снимките;
  5. Не се допускат до участие фотографски колажи.
  6. Максималният брой на снимките, които може да изпращате за участие във всяка една категория е 3 (три).
  7. Всяка снимка трябва да бъде придружена с информация към коя категория я причислява авторът. /Снимки които не са причислени към дадена категория няма да бъдат допускани до участие/
  8. Снимките изпращайте на електронен адрес – photocontest.bov@abv.bg, с бележка „за фотографския конкурс”;
  9. Всеки участник е необходимо да изпрати трите си имена, телефон и пощенски адрес за връзка. /По желание можете да изпращате и кратки коментари, касаещи представените от Вас снимки – кога са направени, ваши впечатления, интересни моменти от заснемането и т.н./;

Оценяване и награждаване:

Всяка снимка приета за участие в конкурса се оценява поотделно. Оценката се извършва от комисия, на база на следните критерии:

(1) Творчество – 30 %;        (2) Оригиналност – 40 %;      (3) Фотографско качество – 30 %.

За победителите във всяка от категориите са подсигурени предметни и парични награди в размер на 50,00 лв.

Целта на конкурса е насърчаване на фотографското търсене и популяризиране на фотографското изкуство у младите хора с интерес към фотографията и любителите фотографи.

Историята на конкурса и информация за изминалите сесии може да намерите на  www.bov.bg. за 2016 г.2015 г.2014 г.... 

Победителите в конкурса ще бъдат уведомени своевременно. Награждаването ще се състои в сградата на Читалището, като всички участници ще бъдат уведомени за деня и часа на провеждането му.

Осмото издание на фотографския конкурс се осъществява с финансовата подкрепа на: „АРТ РОК КАФЕ”, ЕТ „ЖАК-13” – Анита Цветкова, РПК ,,Чавдар" гр. Своге и медийното съдействие на в. ,,Своге 7", в. ,,Стършел", lakatnik.infoPhoto Cafe и photo-forum.net

-----------------------------------------------------------------------

Поверителност на данните: Съгласно чл. 4, ал. 1, т. 2 и ал. 2 от ЗЗЛД, с изпращането на личните си данни за участие в Конкурса, участниците изразяват своето изрично съгласие за обработката им от Читалище „Светлина-1896”, с. Гара Бов. Участниците приемат, че предоставените от тях личните данни ще бъдат ползвани само и единствено за целите и в контекста на Конкурса. Народно читалище „Светлина-1896”, в качеството си на Администратор на лични данни, поема отговорността за събиране и обработка на личните данни на участниците в съответствие с разпоредбите на чл. 2 и 3 от ЗЗЛД.

Авторско право: С изпращането на снимките за участие в конкурса, участниците декларират, че са техни автори и/или са носители на авторското право над тях (чл. 5 от ЗАПСП). С приемането за участие в конкурса, НЧ „Светлина-1896”, приема че Участникът изпратил фотографията/те е носител на авторското право и съгласно чл. 15, ал. 1, т. 1 от ЗАПСП, разрешава разгласяването на произведението. НЧ „Светлина-1896” не носи никаква отговорност, при евентуално възникване на спорове относно авторското право на участващите фотографии – изясняването на авторството на фотографиите е изцяло отоговорност на участниците в конкурса. Съгласно изискванията на чл. 13 от ЗАПСП, авторът на произведението е длъжен да осигури съгласието на изобразеното лице върху портрета.

С изпращането на фотографиите участниците разрешават правото на публично им показване и използване от НЧ „Светлина-1896”, в съответствие с чл. 18, ал. 2 от ЗАПСП. НЧ „Светлина-1896”, гарантира спазването на авторските права съгласно изискванията на чл. 15 от ЗАПСП.