Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

ЗАЕДНО НА КОЛЕДА


На 25.12.2013 г. навръх Коледа, празненството „ЗАЕДНО НА КОЛЕДА” събра мало и голямо в Гара Бов.

От 16.00 часа започна празничният концерт в салона на НЧ ”Светлина-1896” с участието на 72 любители танцьори, певци и актьори. Програмата бе открита от 2 годишни сурвакари. Пред 300 човека публика най-малките участници излязоха на сцената с народни носии и ръчно изработени сурвачки.

Танцовите състави „Нашенки ” и „Бовянче”, с ръководител Мариела Петрова и корепетитори Васил Божилов и Емил Илиев, представиха танците: „Мило либе”, „ Сестра брата кани”, „Малките животни”, „Кисмет”, „Копаница”, „Ча ча ча ” и „Шопска сюита”.

В програмата участавха и трите групи от танцова формация „Атр-М”, с ръководител Михаела Андонова. Те се представиха с танците : „Мамбо”, „RNB”, “Кънтри” и “Рома ле”.

В импровизацията „Калпаците ” се включиха Васил Божилов, Емил Илиев, Роксана Колева, Габриела Димитрова и Мариела Петрова, а театрална сценка с бовски привкус бе изпълнена от семейство Людмила и Младен Петрови.

На родна сцена, след много години, отново пя Полина Валентинова, която представи две гръцки песни и една авторска- „Молитва”

С коледни стихчета публиката бе зарадвана от Кати и Дени Новкови, Тереза Емилова, Ерика Иванова и Евгения Лазарова.

С празнични коледарски наричания се включи и група ученици от ОУ „Св. св. Кирил и Методии”, подготвена от учителката Николина Тошева

На финала на концертната програма кмета на Бов - Марио Вутов поднесе своето коледно приветствие.

Дарители за празника бяха: Петър Владов, Николай Марков, Георги Малинов, Николай Симеонов, Михаела и Ивайло Андонови.

За насторнието по време на концерта и на площадното веселие след това се погрижиха: Александър Григоров, Васил Божилов и Динко Банов.

След концертната програма празненството продължи с греяно вино, бовска ракия и кръшни хора на площада.

Настоятелството на НЧ ”Светлина-1896” благодари на всички участници, дарители и зрители за това, че бяха ЗАЕДНО НА КОЛЕДА . Нека всяка Коледа, читалищната сцена да събира и връща в Бов, порасналите вече танцьори, певци и актьори, така както трапезата на Бъдни вечер събира хората от едно семейство.