Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Продължение на видео историята "Бов - сезони, времена и хора"!

В първата част  на филма ви срещнахме с хора, които живеят или са ...

Бов - сезони, времена и хора

Гледайте видео историята "Бов-сезони, времена и хора"!

...

КЛУБ „БОВСКА ПЛЕТКА-НАМЕТКА” НАВЪРШИ ЕДНА ГОДИНА


На 29 ноември 2013 г. клубът за ръчно плетиво „Бовска плетка-наметка” отпразнува своята първа годишнина.

На празника присъстваха всички 15 плетачки. За тях бе приготвена специална торта, декорирана с три кълба прежда и игли, изработени от захарно тесто. Майсторът на тортата Ивета Христова бе „застлала” тортата и със захарно килимче.

Плетачките проследиха мултимедийната презентация, разказваща в снимки за всяка тяхна среща. Върнаха се назад през годината за да си припомнят как се случи всичко това. Спомниха си, че идея за основаване на клуба тръгна от 16 ноември на 2012 г., когато пет бовски плетачки, представители о от три поколения трябваше да покажат плетаческите си умения пред една национална телевизия. Тъй като по независещи от тях причини предаването не се състоя, се роди идеята за създаване на клуба за ръчно плетиво.

От тогава всеки последен петък на месеца от 15 ч., обичащите да плетат си дават среща в читалището за да плетат заедно, да разменят идеи и това, което изработят да предоставят за продажби в туристическия център.

От 5 в началото, плетачките стигаха до 15 на различните сбирки. През различните месеци участничките в клуба се включваха и в изработка на мартеници и приготвянето на ястия за кулинарната изложба по време на Празници на Бов, 2013.

Всички присъстващи на празника с интерес коментираха подготвената мултимедийна презентация на различни модели плетива, събрани от интернет пространството в обща колекция. Накрая любителите на ръчното плетиво се разделиха с пожелание от м. януари 2014 г. последният петък 15 ч. да бъде отново време за среща в читалището.

Участниците в клуб „Бовска плетка-наметка” през годината: Ангелина Георгиева, Бойка Пеева, Виолета Кръстанова, Гина Виденова, Гинка Петрова, Графка Вачева, Димитрина Младенова, Иванка Ангелкова, Левтера Вутова, Милка Ценова, Мария Петрова, Мариела Петрова, Николина Иванова, Павлина Кардашка, Роксана Колева.