Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Стари думи от Бов

Думите са сила, която променя. Със съдействието на Веселин Величков, Гена Виденова, Димитрина Атанасова, ...

Обява

НЧ "Светлина-1896", Гара Бов предоставя под наем търговски и складови помещения, които се намират в приземния, ...

Е-култура в библиотеката: Магията на танца


Среща на съвременните технологии с традиционния български фолклор се състоя на 13.08.2013 г. в Бов.

Библиотечният център на читалище „Светлина-1896” се превърна в сцена, на която танцьорите от любителския танцов състав се докоснаха до магията на българското танцово изкуство, чрез съвременните ИКТехнологии.

Виртуалната разходка през различните фолклорни области на България се прие с въодушевление от присъстващите любители на танцовото изкуство . Освен с различията в облеклата, характерни за всяка област, танцьорите се запознаха и с особеностите в музикално и танцово отношение. Голям интерес предизвика представянето на не толкова популярни хора от различните фолклорни области.

В края на презентацията всички дружно се хванаха за ръце и отрепетираха заучаването на новите стъпки. Приятна и сладка изненада, поднесе една нашенка от състава, която беше приготвила домашни „Скалички”.

Така, почерпени с фолклорни и шоколадови емоции танцьорите се разделиха в очакване за нови полезни и приятни срещи в библиотечно-информационния център, изграден по Програма „Глоб@лни библиотеки-България”.