Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
ПЕЙКАТА НА МОЯ РОД

За поредна година на 30 май 2020 г. по поречието на р. Трескавец ще се проведе ТРЕТИ СЪБОР НА ...

Обява

НЧ "Светлина-1896", Гара Бов предоставя под наем търговски и складови помещения, които се намират в приземния, ...

Фотографски конкурс "ПЪТЯТ КЪМ БЪДЕЩЕТО МИНАВА ПРЕЗ МИНАЛОТО"


През 2012 година Народно читалище „Светлина-1896”, Гара Бов организира поредното издание на ежегодния фотографски конкурс за любителски снимки на тема

„ПЪТЯТ КЪМ БЪДЕЩЕТО МИНАВА ПРЕЗ МИНАЛОТО”

Всеки участник има шанс да покаже таланта и творческите си умения без значение на каква възраст е, като предостави свои снимки за участие в конкурса Правила на конкурса:

1. Снимките трябва да са направени лично от участника във фотоконкурса

2. За участие ще се приемат снимки, свързани със село и Гара Бов в следните тематични направления:

І. Природни забележителности /природни обекти и картини, пейзажи, скали, водопади, пещери и т.н. природни образувания/, снимки на диви животни растения и др.

ІІ. Социално-икономически и исторически обекти /обекти със социално и икономическо значение за Бов в момента или миналото (заводи, цехове, обществени сгради, училища, кметства, читалища, гари и т.н.). Обекти с историческо значение (стари сгради, чешми, помпени станции и т.н.), както и събития и лица от историческа важност. /;

ІІІ. Културни и спортни събития /мероприятия, обекти и лица, свързани с културния и спортен живот в Бов/; ІV. Забавни /всякакви забавни фотографии свързани с Бов и Бовчани/; През 2012 година се обявява и една допълнителна тема: V. Новата екопътека между Гара Бов и село Бов /в това направление ще се приемат снимки направени в района на новоизграждащата се екопътека, а именно: стадиона на Гара Бов, коритото на река Бовска, водопада при село Бов, местността „Чичеро”, местността „Манастирището” (параклис „Св. Архангел Михаил”), взривните складове, поречието на река „Трескавец”/.

3. Снимките може да бъдат цветни или черно-бели, с размери не по-големи от 20х25 см. (за снимки подадени на хартиен носител);

4. Засилване на контраста и/или корекция на цветовете на снимките са допустими;

5. Допускат се широкоъгълни обективни фотографии, ръчно тониране, както и изрязване на части от снимките;

6. Снимките може да подавате на електронен или хартиен носител директно в сградата на читалище „Светлина-1896”, както и да изпращате на следните електронни адреси: svetlina.bov@abv.bg и/или meto_man@mail.bg, „за фотографски конкурс”.

7. Всички участници е необходимо да изпращат заедно със своите снимки за участие трите си имена и телефон за връзка. По желание можете да изпращате и кратки коментари касаещи представените от вас снимки (кога са направени, ваши впечатления, интересни коментари).

8. Срокът на провеждане на конкурса е от 15 февруари до 22 май 2012 г.

9. В конкурса можете да участвате с повече от една фотография.

Оценяване и награждаване:

Всяка една снимка приета за участие в конкурса се оценява поотделно. Оценката се извършва от комисия, на база следните критерии:

(1) Творчество – 30 %

(2) Фотографско качество – 30%

(3) Оригиналност – 40 %

За победителите във всяка от категориите са подсигурени награди. Победителите в конкурса ще бъдат уведомени по телефона или чрез електронна поща.

Награждаването ще се състои на 1 юни 2012 г.  год. от 20.00 часа по време на концерт-спектакъл на откритата лятна сцена в поречието на Трескавец, Гара Бов. Имената на победителите ще бъдат публикувани в официалния интернет сайт на Бов – www.bov.bg, както и на информационното табло на читалището след 10 юни 2012г.

Поверителност на данните: Участниците приемат, че личните данни ще бъдат ползвани само и единствено за целите и в контекста на конкурса. Участниците разрешават правото на ползване на наградените фотографии от Читалището.