Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
ПЕЙКАТА НА МОЯ РОД

За поредна година на 30 май 2020 г. по поречието на р. Трескавец ще се проведе ТРЕТИ СЪБОР НА ...

Обява

НЧ "Светлина-1896", Гара Бов предоставя под наем търговски и складови помещения, които се намират в приземния, ...

ЗА ДОБРОВОЛЧЕСТВОТО И БИБЛИОТЕКАТА


Българската СЕДМИЦА НА ДОБРОВОЛЧЕСТВОТО ЗА БИБЛИОТЕКИТЕ /1-8 ноември 2011г./ бе отбелязана и в Гара Бов с обновяването на електронната библиотечна база данни в областта на краезнанието. На 04 ноември 2011г. в информационно-обучителния център на читалище „Светлина-1896” бе представено електронното издание „Неизвестен крепител на духовното ни минало по река Габровница”.

Автор на произведението е историка доц. д-р Любомир Иванов, който споделя хипотези, легенди и доказателства за съществуването на средновековен манастирски комплекс в землището на с. Еленовдол, Софийска област.

Изданието може да бъде открито в електронната библиотека на порталния читалищен сайт – www.chitalishte.bg. Трите стълба на духовното Възраждане на българина в миналото са били ЦЪРКВАТА, УЧИЛИЩЕТО И ЧИТАЛИЩЕТО. И днес по писменото наследство, което съхраним и оставим след себе си бъдещите поколения ще съдят за хората и времето в което живеем. Инициативата се провежда в рамките на ЕВРОПЕЙСКАТА ГОДИНА НА ДОБРОВОЛЧЕСТВОТО И ДАРИТЕЛСТВОТО.