Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Трети събор на родовете

Ако искате да научите повече за интересните родови имена в Бов, бъдете част от ТРЕТИЯ СЪБОР НА РОДОВЕТЕ, ...

Българче на Бов`2020

НЧ „Светлина-1896” и кметство Бов Ви канят да ...

ЗА ДОБРОВОЛЧЕСТВОТО И БИБЛИОТЕКАТА


Българската СЕДМИЦА НА ДОБРОВОЛЧЕСТВОТО ЗА БИБЛИОТЕКИТЕ /1-8 ноември 2011г./ бе отбелязана и в Гара Бов с обновяването на електронната библиотечна база данни в областта на краезнанието. На 04 ноември 2011г. в информационно-обучителния център на читалище „Светлина-1896” бе представено електронното издание „Неизвестен крепител на духовното ни минало по река Габровница”.

Автор на произведението е историка доц. д-р Любомир Иванов, който споделя хипотези, легенди и доказателства за съществуването на средновековен манастирски комплекс в землището на с. Еленовдол, Софийска област.

Изданието може да бъде открито в електронната библиотека на порталния читалищен сайт – www.chitalishte.bg. Трите стълба на духовното Възраждане на българина в миналото са били ЦЪРКВАТА, УЧИЛИЩЕТО И ЧИТАЛИЩЕТО. И днес по писменото наследство, което съхраним и оставим след себе си бъдещите поколения ще съдят за хората и времето в което живеем. Инициативата се провежда в рамките на ЕВРОПЕЙСКАТА ГОДИНА НА ДОБРОВОЛЧЕСТВОТО И ДАРИТЕЛСТВОТО.