Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
ПЕЙКАТА НА МОЯ РОД

За поредна година на 30 май 2020 г. по поречието на р. Трескавец ще се проведе ТРЕТИ СЪБОР НА ...

Обява

НЧ "Светлина-1896", Гара Бов предоставя под наем търговски и складови помещения, които се намират в приземния, ...

НАШИ ЛЮБИТЕЛСКИ СЪСТАВИ НА ЧИТАЛИЩЕН СЪБОР


От 25 до 27 юни 2010 г. се проведе „Събор на читалищата Бяла – 2010”, в който взеха участие самодейците от Гара Бов и село Церово. Организатори на събора бяха читалище „Пробуда 1928” – гр. Бяла, обл. Варна, община Бяла, Съветът по туризъм в града с подкрепата на Министерство на културата.

Центърът на град Бяла с превърна в място за среща на читалища от всички крайща на България за представяне на най-добрите любителски състави и дебат по актуални читалищни проблеми. Представители от община Своге бяха Калин Григоров – зам. кмет на общината и Ирена Георгиена – РЕКИЦ София област.

В концертната програма свойте изпълнения представиха Формация за модерен балет „Арт-М” при НЧ „Светлина-1896”, Гара Бов, детска фолклорна певческа група „Сладкопойна чучулига” с ръководител Снежана Сандова и детски фолклорен танцов състав „Церовче”, ръководен от Мая Манолова при НЧ „Христо Ботев 1928г.” село Церово. През втора концертна вечер на откритата сцена „Старата чешма” в централната част на град Бяла в програмата бе отредено място за самодейните състави от нашата община, които достойно представиха свойте танцови и певчески интерпретации. Момичетата от формация за модерен балет „Арт-М”, с ръководител Михаела Христова бяха поименно наградени за участието си, от представител на Варненски свободен университет, с грамоти, осигуряващи специални преференции при кандидатстване в катедра „Изкуства” на висшето училище. Всички читалищни колективи получиха плакети и грамоти за добро представяне.

В неделния ден читалище "Пробуда 1928" сформира кръгла маса на тема "Актуални форми за финансиране на читалищата", в която взеха участие всички представители на читалищата участници и регионално експертно-консултативните информационни центрове. В рамките на три дни съборът в град Бяла се превърна в място за среща, обмен на идеи, сцена за представяне на разнообразно любителско творчество и поле за полагане на успешни бъдещи партньорства.