Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Българче на Бов`2020

НЧ „Светлина-1896” и кметство Бов Ви канят да ...

Да дарим и подкрепим бъдещето на Бов!

БОВ - ПРАЗНИЦИ, ЗАНАЯТИ, КОНКУРСИ


На 15 юни 2010 г, в НЧ “Светлина-1896” три повода събраха на едно място жители и гости на Бов.

Първият повод бе приключването на втората занаятчийска учебна година в Неделното училище по грънчарство. Преподавателите Даниела Петрова и Валентин Найденов връчиха удостоверения на 12-те участници в хоби курса по грънчарство. Курсистите започнаха първите си практически занятия от 15 януари, като изработените от тях керамични предмети бяха представени на изложба базар на 19 май, по време на празника Добре дошли – добре заварили.

Вторият повод бе обявяването на резултатите и връчването на наградите на участниците във фотографския конкурс “По пътеките на времето”. За конкурса постъпиха 22 бр. електронни /дигитални/ снимки. Сформираната комисия за оценка на предложенията, в състав: председател - Методи Младенов, и членове – Спас Минов и Петър Петров, определи крайното класиране: Снимка, с автор: Ивайло Георгиев Андонов, печели първо място (с обща оценка 93,33 %); Снимка, с автор: Петя Асенова Петрова, печели второ място (с обща оценка 90,00 %); Снимка, с автор: Невена Венциславова Петрова, печели трето място (с обща оценка 86,67%). Тримата наградени получиха авторски картини, подсигурени от художничките Мариета Любенова и Катерина Бурова, грамоти и керамични сувенири от Неделното училище по грънчарство. Третият повод за срещата беше отчет на Празници на Бов, 2010 – По пътеките на времето. Присъстващите гости и организатори направиха равносметка за проведените празнични инициативи от 16 до 23 май, обобщиха постигнатите резултати и споделиха нови идеи за празниците на селището през 2011 г.

Поради проявения голям интерес към тъкането на пътеката по време на празниците, присъстващите подкрепиха предложението да се предостави възможността на всички желаещи да се включат в тъкането до края на настоящата календарна година. За да може към затъканите десетки шарки и цветове, имена и дати да се прибавят и тези, които не са имали възможност да го сторят. След края на срещата всички се разделиха с пожелание да се съберат отново наесен на Първа работна среща за подготовка на юбилейните празници през 2011 г., когато ще се отбележат 805 г. oткакто селото носи името Бов и 115 г. от основаването на НЧ “Светлина-1896”.