Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Трети събор на родовете

Ако искате да научите повече за интересните родови имена в Бов, бъдете част от ТРЕТИЯ СЪБОР НА РОДОВЕТЕ, ...

Българче на Бов`2020

НЧ „Светлина-1896” и кметство Бов Ви канят да ...

На фестивал и след него


На 12.09.2020 г. певческа група „Бовска китка“ с р-л  К. Инкова и корепетитор Н. Недялков, заедно с част от детската формация за народни танци „Бовяне“ с ръководител С. Христов  участваха в КУРТОВО КОНАРЕ ФЕСТ,2020

В тридневния ФЕСТИВАЛ НА ЧУШКИТЕ, ДОМАТИТЕ, ТРАДИЦИОННИТЕ ХРАНИ И ЗАНАЯТИ имаше и ден за участие на фолклорни формации. Бовската група представи 8 песни от различни краища на страната, като разнообразният и репертор бе изпъстрен от солови, квартетни и групови изпълнения, а за финал на представянето ръководителят на състава за народни танци бе подготвил  специална хореография за песента „Момче дава злато за девокя“.

Това беше първото фестивално участие на малките певци Ж. Борисов и И. Петрова, както и на новото попълнение в групата А. Злакьова и Г. Митов.

Транспортът за участниците във фестивала бе осигурен от община Своге.

Поредната изява на бовските любителски формации очаквайте на 26 септември 2020 г. по време на ТРЕТИЯ СЪБОР НА РОДОВЕТЕ в Бов.