Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Предстои СЪБОР НА РОДОВЕТЕ

На 14 юни 2019 г. предстои провеждането на СЪБОР НА РОДОВЕТЕ, чиято цел е да насърчи различни поколения да се ...

Обява

НЧ "Светлина-1896", Гара Бов предоставя под наем търговски и складови помещения, които се намират в приземния, ...

160 години образователно дело в Бов


На 1-ви юни 2019 г. ОУ „Св.св. Кирил и Методий” отбеляза 160 год. просветно дело в Бов. Гости на празника бяха Р. Тодорова – началник РУО/София регион/, Н. Копринджийска, зам.-кмет на община Своге, бивши и настоящи директори, учители и ученици.

Празникът започна в училищния двор с тържествен водосвет и връчване на свидетелствата за завършен начален етап на образование.

Ръководството, колективът и учениците получиха десетки поздравителни адреси, цветя и подаръци.

Учителите и учениците бяха подредили изложба от снимки, детски рисунки, събрали в себе си частица от дългогодишната школска история.

Кулминацията на празника беше празничният концерт – спектакъл „ОТ ВЕКОВЕ-ЗА ВЕКОВЕ...”., който беше открит от директора на училището Л. Грозданов, с благодарност към всички за уважението и подкрепата. Директорът се спря на значими исторически моменти, на постиженията от миналото до наши дни и изказа уважение и почит към хората, изградили и утвърдили училището в Бов. 

Р. Тодорова поздрави присъстващите в големия читалищен салон с пожелание за здраве и бъдещи успехи на просветителството в селището.

Поздравителни адреси поднесоха  Н. Копринджийска от името на община Своге и читалищният председател в Бов д-р инж. М. Младенов.

В празничния спектакъл, по сценарий и режисура на Б. Димитрова, децата разказаха  за своето село и родното училище. Част от програмата бяха: любителските формации ТС „Бовяне”, с р-л В. Терзиева, С. Петков – солист към певческа група „Бовска китка”, с р-л К. Инкова, ДВГ „Litlle Monkeys”, с р-л С. Събев, И. Петрова, с изпълнение на съчетание по художествена гимнастика.

Концертът  завърши с празнични фойерверки на фона на „Многая лета”!

Повече информация на:  160 години училищно дело в Бов