Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Трети събор на родовете

Ако искате да научите повече за интересните родови имена в Бов, бъдете част от ТРЕТИЯ СЪБОР НА РОДОВЕТЕ, ...

Българче на Бов`2020

НЧ „Светлина-1896” и кметство Бов Ви канят да ...

СРЕД ПЪРВИТЕ ДЕСЕТ В КЛАСИЧЕСКИЯ ШАХ


От 24 до 30 януари 2010г. в град Пловдив се проведе 74-то държавно индивидуално първенство 2010, полуфинал за мъже по класически шах. В него взе участие майсторът на спорта и кмет на Гара Бов - Марио Вутов. Четиридесетте участници играха в 9 кръга по швейцарската схема.

Марио Вутов се класира на девето място в крайното класиране и така остана сред резервите за участие във финала. Първите седем класирали се за финала на държавното индивидуално първенство 2010 за мъже са: Димитър Мархолев, Николай Милчев, Владимир Петков, Евгени Янев, Кирил Бадев, Петър Арнаудов и Киприян Бербатов. Ежегодното първенство се организира от Българската федерация по шахмат.

След приключването на полуфинала от 31.01 до 06.02 отново в Пловдив се проведе 32-я открит шампионат на България - Мемориал Георги Трингов 2010. В турнира взеха участие над 50 чужденци и общо над 300 шахматисти. Това е абсолютен рекорд за страната ни, а Марио Вутов се класира на двадесет и първо място, сред 20 гросмайстори и 22 международни майстори по шахмат.