Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Удължава се срокът на инициативата за родовите пейки

Срокът за участие в  инициативата "Пейката на моя род" се удължава до 30 август 2020 г.

...
Обява

НЧ "Светлина-1896", Гара Бов предоставя под наем търговски и складови помещения, които се намират в приземния, ...

Трети март в Бов


Първото знаме, с което жителите и гостите на Бов  посрещнаха Националния празник на България – 3-ти март, тази година бе поставено в 10,00 ч. от земляци и потомци на дядо Йоцо на емблематичната скала ЗЛИО КАМИК .

В 11,30 ч., за поредна година,  бе спуснато 70-метровото знаме на скалата срещу ж.п. Гара Бов. Повече информация за събитието на: Спускане на 70-метровия трибагреник на 3-ти март в Бов.

От 13,00 ч. в малкия читалищен салон гости и жители на селото отпразнуваха Националния празник на България, съчетавайки го с награждаване на участниците в инициативата „Българче на Бов,2018”. Гост на събитието беше Илия Богданов зам.- кмет на Община Своге.

Присъстващите бяха посрещнати за ”добре дошли” с хляб и сол и получиха символичен подарък -  молив с цветовете на българския трикольор.

Р. Кръстев притаи дъха на присъстващите с поемата „Майчина клетва”.

Празникът продължи с награждаване на 8-те деца от инициативата „Българче на Бов”.

М. Вутов – кмет на Бов  връчи паричен чек  на 4 годишната Рая, избрана за „Българче на Бов,2018”. Всички деца получиха поименни купи с логото на Бов. Подаръци за участниците в инициативата бяха подсигурени от: сдружение ,„Азбукари”, клуб „Русофили”, Васил Анков – председател на РПК „Чавдар”, гр. Своге, сем. Лидия и Петър Петрови и Елена Бачева от фондация „Дневникът на мама и татко”.

Повече снимки от награждаване на участниците в инициативата БЪЛГАРЧЕ НА БОВ