Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Удължава се срокът на инициативата за родовите пейки

Срокът за участие в  инициативата "Пейката на моя род" се удължава до 30 август 2020 г.

...
Обява

НЧ "Светлина-1896", Гара Бов предоставя под наем търговски и складови помещения, които се намират в приземния, ...

Коледни искри в Бов


На 22 декември 2018  г. в Гара Бов, празничният Коледен концерт събра на сцената различни видове изкуство, поднесени талантливо, с много всеотдайност и настроение от читалищните състави.

Повече от час звучаха песни, съпроводени с инструментални изпълнения на акордеон, гъдулка и тъпан, извиваха се кръшни хора и се разиграваха скечове.

С ВЪЗХВАЛНА песен, която придаде тържественост и изпълни сърцата на присъстващите с вяра, надежда и любов, певческата група, с р-л Костадинка Инкова откри Коледния празник:

Богородице Дево, радуйся, 
Благодатная Марие, Господь с Тобою,
 
благословенна Ты в женах!

За празничното настроение допринесоха певческата група, със солист Славчо Петков, корепетитори Костадинка Инкова и Емил Илиев, съставите за народни танци /голяма и малка група/, с р-л Валентина Терзиева, театрална трупа „Веселяци”, с любителите-актьори на Б. Грозданова, В. Милева, В. Милева, И. Георгиева, И. Радославова, М. Младенов, М. Митов, Р. Кръстев, С. Младенов и Т. Стойчева.

Свое място, с изпълненията на стихове,  намериха и 6-годишният Майк и 9-годишната Ивайла.

И тази година по време на празника бяха представени участниците  в инициативата  „Българче на Бов”, чиято основна цел е да популяризира стари бовски традиции, облекла и предмети.

По регламент, към гласовете от ФБ бяха прибавени и гласовете на публиката. Най–много гласове /2631 гласа/ събра  4-годишната Рая. Награждаването на всички участници в инициативата ще се извърши на Националния празник на България - 3 март 2019.

На финала на празничния концерт, с обич и уважение към читалищните самодейци и техните ръководители и към присъстващите в залата, Марио Вутов – кмет на Гара Бов поднесе своето коледно послание.

Както всяка година Дядо Коледа пристигна, за да раздаде своите подаръци на малчуганите и да се снима със своите „почитатели”.

Озарени от Коледната магия всички почувстваха духа на наближаващия светъл празник – Рождество Христово!

Повече снимки от празника на: Предколедно в Бов, 2018