Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Удължава се срокът на инициативата за родовите пейки

Срокът за участие в  инициативата "Пейката на моя род" се удължава до 30 август 2020 г.

...
Обява

НЧ "Светлина-1896", Гара Бов предоставя под наем търговски и складови помещения, които се намират в приземния, ...

Представяне на книгата „Просто Мария”


На 27.11.2018 г. в читалищната библиотека на с. Гара Бов Цвета Порязова представи първата си книга „Просто Мария”

Сборникът съдържа 31 разказа и 5 стихотворения. Някои от героите в разказите са плод на фантазията на автора, други са хора от реалния живот, но всички образи докосват читателя  със своята неподправеност и разнообразие.

Според писателя Никола Николов: „Езикът на авторката е свеж, чист и прозрачен, без банални шаблонни изрази и голословни описания... Достатъчни са само няколко думи, щрихи и образите оживяват. Писането има излъчване, топлота, познания и обич към хората... Това особено проличава в разказите „Просто Мария”, Едно стъпкано цвете”, „Премеждия на село”

Цвета Порязова прочете няколко от разказите си и стихотворението „Зимна приказка”, разказа за срещите си с хора в реалния живот, които са стнали герои в нейнете разкази, сподели и историята на героинята, дала името на първата й книга.

На срещата присъстваха почитатели на прозата и поезията  от Бов, Церово и Своге. Тези които познават книгата изразиха впечатленията си, като с тях заинтригуваха останалите да прочетат  „Просто Мария”.

Срещата приключи с наздравица и обещание втората книга на Цвета Порязова за първи път да бъде представена в Бов, като в нея да оживеят и житейските истории на някои от присъстващите на срещата.

Всички се разделиха с очакване за нова среща в библиотеката на Бов.