Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Начало на инициативата БЪЛГАРЧЕ НА БОВ`2018

За пета поредна година ще се проведе инициативата БЪЛГАРЧЕ НА БОВ

...
Да дарим за първокласниците!

Поредната дарителска инициатива в Бов, дело на четири местни институции, е за бъдещите ...

Ден на християнското семейство в Бов


На 21 ноември Православната църква празнува Въведение Богородично. Денят, в който малката Мария е отведена в Йерусалимския храм, за да бъде поверена в служба на Бог. Единствено в България православните християни празнуват този ден и като Ден на християнското семейство.

За да отбележат този хубав празник, по традиционен български обичай учениците от втори клас при ОУ „Св. св. Кирил и Методий” и тяхната учителка г-жа Милена Антова подготвиха празнична програма за  учители, родители и гости.

Второкласниците представиха драматизация по българската народна приказка „Най-скъпоценният плод”. По християнски бяха наредили трапеза с питка и плодове, която да допълни топлата и празнична атмосфера.

Децата зарадваха присъстващите с любими стихотворения от училище.

В края на празника директорът на училището Людимил Грозданов поздрави учениците и гостите с празника, като им пожела здраве и единност. Учениците  почерпиха гостите с шоколадови бонбони, а родителите с интерес разгледаха изложбата, направена от децата на тема „Градина на доброто”.