Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Удължава се срокът на инициативата за родовите пейки

Срокът за участие в  инициативата "Пейката на моя род" се удължава до 30 август 2020 г.

...
Обява

НЧ "Светлина-1896", Гара Бов предоставя под наем търговски и складови помещения, които се намират в приземния, ...

Нови идеи за Празниците на Бов


На 7 юли 2017 г. в малкия салон на НЧ „Светлина-1896”, Гара Бов се проведе  публично обсъждане на изминалите Празници на Бов,2017.

Присъстващите  се запознаха с приходите и разходите по реализираните празници, споделиха впечатленията си  и направиха своите предложения. Стана ясно, че бюджетът на тазгодишните 7-дневни инициативи е 2650 лв., от които 2000 лв. от община Своге и 650 лв. от дарения.

По време на срещата особено място бе отделено на новосформираната певческа група към читалището. Всички бяха единодушни, че групата се е представила много добре с участието си на нощния концерт-спектакъл и трябва да продължи своята дейност.

Бойка Асенова предложи нощният концерт да завършва с  празнична заря  и в бъдеще. Гина Виденова предложи да продължи събирането на биографични данни на загиналите във войните от с. Бов.

Особен интерес предизвика идеята на Людмила Петрова в един от дните на празниците да се проведе родова среща  „На гости у дома”, която да събере изселените бовяни преди десетки години в Ловешко и Карнобатско.  Присъстващите подкрепиха предложението, включиха се в обща дискусия и решиха да се направи предварително проучване.

Присъстващите решиха преди Коледа отново да се съберат и поговорят за Празници на Бов,2018.

 

 

 

Н