Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Удължава се срокът на инициативата за родовите пейки

Срокът за участие в  инициативата "Пейката на моя род" се удължава до 30 август 2020 г.

...
Обява

НЧ "Светлина-1896", Гара Бов предоставя под наем търговски и складови помещения, които се намират в приземния, ...

Дискусия за училището в Бов


На 6 юли 2017 г. в ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, с. Гара Бов се проведе  среща с местни жители, родители, учители и представители на местната общност.

По инициатива на Община Своге и училищните ръководства в с. Гара Бов, с. Вл. Тричков, и с. Свидня се организират публични дискусии по места, заради намаляващия брой ученици в трите села.

На срещата в Бов присъстваха: Н. Копринджийска-зам. кмет на общ. Своге, М. Вутов кмет на с. Гара Бов, С. Маринкова – Йорданова председател на Постоянната комисия по образование, наука, култура и вероизповедание, заедно със секретаря  на комисията В. Петров и членовете й З. Николова и М. Атанасова, присъстваха още А. Величкова-директор на Дирекция „Финансово-стопански дейности” и Н. Иванова-гл. специалист „Образование”

Директорът  на училището Л. Грозданов откри срещата и направи ретроспекция за броя на учениците в миналото, които са били над 150  и за драстичното им намаляване през последните 20 г. Той подчерта, че материалната база е една от най-добрите в общината. Също така и че през тази година учениците са на едно от челните места по външно оценяване в Софийска област, което е показателно за подготовката, която се дава на децата в училището.

По време на срещата своето мнение за работата на училището споделиха: жители, родители, учители, гости на селището и представители на местните институции.

Зам. кметът Н. Копринджийска подчерта на срещата, че представителите на Общината са тук за да помогнат училището да работи и занапред. Своето становище изрази З. Николова, а А. Величкова представи факти, които доказваха, че ако Общината през последните 2 години не е дофинансирала училището, то не е било в състояние да се самоиздържа. Н. Иванова заяви, че винаги през годините е имало родители, които са предпочитали децата им да учат извън Бов.

Срещата приключи с обещание за още една среща, преди началото на новата учебна година.