Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
ПЕЙКАТА НА МОЯ РОД

За поредна година на 30 май 2020 г. по поречието на р. Трескавец ще се проведе ТРЕТИ СЪБОР НА ...

Обява

НЧ "Светлина-1896", Гара Бов предоставя под наем търговски и складови помещения, които се намират в приземния, ...

ПРАЗНИЦИ НА БОВ, 2009 С НОМИНАЦИЯ ЗА ГРАЖДАНСКА ИНИЦИАТИВА НА ГОДИНАТА


Празници на Бов, 2009 – Традицията е жива, инициирани от Организационен комитет към НЧ „Светлина” бяха едно от 7-те номинирани предложения за най-успешна гражданска инициатива, реализирана от читалище през 2009 г., в конкурса обявен от Платформа АГОРА, с подкрепата на Фондация "Чарлз Стюарт Мот". За участие в конкурса бяха допуснати практики, проекти и инициативи на читалища, който през настоящата година са стимулирали участие на граждани в решаването на проблеми на общността, отговорили са на реални нейни потребности, мобилизирали са подкрепа за различни каузи, повишили са солидарността и доверието, подпомогнали са изграждането на активни общности за местно развитие. Подадените предложения бе необходимо да акцентират върху ролята на читалището като гражданска организация и център за общностно развитие. Кандидатури за участие в конкурса бяха подадени от цялата страна.

След предварителен подбор, жури в състав: Емилия Лисичкова – Председател на Управителния съвет на Платформа АГОРА, д-р Румян Сечков – Директор на Фондация „С.Е.Г.А.”, доц. д-р Веселин Янчев – СУ „Климент Охридски”, Данаил Цонков – Търговски директор на Тангра мега рок радио, Саша Трайчева – филолог и преводач, Дамян Минков – Председател на Фондация „Артист” и Стоян Анадолиев – Управител на Академия за образователни иновации, номинира седем инициативи. Една от тях бе ПРАЗНИЦИ НА БОВ, 2009 – ТРАДИЦИЯТА Е ЖИВА.

На 14 декември в хотел България се проведе официалната церемония по награждаването в конкурса „АГОРА 2009”. Част от церемонията бяха представители на номинираните читалищни екипи, които атрактивано представиха пред аудиторията своите инициативи. След открито гласуване на всички присъстващи за инициатива на годината бе отличено Народно читалище "Развитие", гр. Дряново, област Габрово, за развитието на социалната услуга Приемна грижа в община Дряново, под надслов "Ако можеш помогни и в дома си ме вземи". Всички участници получиха сертификат и плакет за „Инициатива на годината, 2009”, а Празници на Бов, 2009 – Традицията е жива бяха достойно оценени от представители на Активните Граждански Общности за Развитие и Алтернатива.