Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Българче на Бов`2020

НЧ „Светлина-1896” и кметство Бов Ви канят да ...

Обява

НЧ "Светлина-1896", Гара Бов предоставя под наем търговски и складови помещения, които се намират в приземния, ...

Среща с творчеството на Румен Стоичков


На 19 май 2017 г. в читалищната библиотека на Бов бяха представени 3-те книги на Р. Стоичков.

Людмила Петрова представи  богатия житейски и професионален път на популярния водещ на НОЩЕН ХОРИЗОНТ от Българското национално радио и прочете откъси от 3-те му книги „Из стръмнините на България”, „Преди забравата” и „Някъде там”.

Авторът  се върна назад във времето като разказа за срещата си с десетки  хора намерили щастието и смисълът на живота си в населени места, които вече са изчезват от картата на България.

Чрез стотици снимки, съпътстващи репортажите на  автора, присъстващине на срещата  се докоснаха до неизвестни предения, легенди, местности....

„В очерците се преплитат спомени за наследеното от предците, за вградените в битието легенди и обичаи. В тях се долавят и надежди за бъдещето...” /”Преди забравата”

След почти 2-часовата среща с творчеството на автора всеки  пое  своя път, запазвайки частица от  споделеното,  видяното и почустваното.

Повече снимки може да видите от събитието Среща с творчеството на Румен Стоичков