Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Удължава се срокът на инициативата за родовите пейки

Срокът за участие в  инициативата "Пейката на моя род" се удължава до 30 август 2020 г.

...
Обява

НЧ "Светлина-1896", Гара Бов предоставя под наем търговски и складови помещения, които се намират в приземния, ...

Финал на поредния проект


На 28 април 2017 г. в малкия салон на ОУ „Св.св. Кирил и Методий”, Гара Бов се проведе заключителна среща по проект, „Екологично обучение за устойчиво развитие на местната общност”, реализиран от НЧ „Светлина-1896”, Гара Бов с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България”.  Партньор на НЧ „Светлина-1896” по проекта е ОУ „Св.св. Кирил и Методий”, Гара Бов.

Срещата откри ръководителят на проекта Людмила Петрова, която поздрави участниците в проекта и благодари на  на партньора за активността. Тя представи презентация, чрез която обобщи дейностите и резултатите от реализирания проект: теоретично запознаване с начините за раделно събиране, рециклиране и третиране на отпадъците и възможностите за превръщането им в полезни продукти; извършване на практически дейности за опазване на околната среда – почистване и поставяне на информационни табели по екопътека „Под камико”; подмяна на указателни табели и обновяване на маркировката на „Под камико” и „Вазова пътека”; поставяне на компостер в училищния двор и прилагане на компостиране; организиране на общински конкурс за изработване на предмети от отпадъци и уреждане на изложба; закупуване и засаждане на дръвче в училищния двор, и др.

На срещата взеха участие ученици от основното училище и представители на местната общност. Съобразно основната цел на проекта, възпитаване на култура и поведение за опазване на околната среда и природата в учениците и младежите в Бов, Л. Петрова изрази увереност, че успешното изпълнение на дейностите по проекта е повишила мотивацията на децата и младежите за опазване на природата. Като доказателство за това, след представянето на презентацията децата споделиха впечатленията си от извършените от тях дейности – компостиране, засаждане и поливане на засадената от тях череша, почистване и т.н., а Л. Петрова им зададе въпроси, отговорите на които показаха действително усвоени знания и умения по отношение опазването на околната среда.

След приключване на срещата всички участници, заедно разбъркаха компоста и поляха засадената череша в двора на училището.