Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Стълба на знанието

За да се върви нагоре по стъпалата на историята, винаги има едно първо стъпало, от което се ...

Обява

НЧ "Светлина-1896", Гара Бов предоставя под наем търговски и складови помещения, които се намират в приземния, ...

120-годишната история на читалището в Бов


Създадено през 1896 г. в с. Бов читалище „Светлина” разказва за историческото си минало в две е-книги, на  официалната страница на Бов.

Е-нига 110 ГОДИНИ НЧ ”СВЕТЛИНА”- БОВ е за дейността от основаването на читалището в село Бов до началото на 2006 г. – време, в което читалището функционира на територията, на нововъзникналото покрай жп линията, село Гара Бов. Текстът към книгата е допълнен с фото-архив, чрез линк който ще ви заведе до албум с 359 снимки и сканирани документи от този период. Фото-материалите са подредени тематично, следвайки текста на е-книга.

Е-книга 10 СЛЕД 110 ГОДИНИ НЧ ”СВЕТЛИНА-1896” е за читалищната дейност от началото на 2006 г. до началото на 2016 г. Многобройните линкове в текста ще Ви препратят до хиляди снимки, десетки филми и клипове от читалищната дейност за периода.

Печатнатните издания излизат по повод на читалищните юбилеи, като през 2006 г. се издава книгата  110 ГОДИНИ НЧ ”СВЕТЛИНА”-БОВ, а  през 2016 г, 10 след 110 ГОДИНИ НЧ ”СВЕТЛИНА-1896”. Книгите могат да се закупят от читалищната библиотека в с. Гара Бов.

Печатна или електронна, независимо от носителя, книгата  е среща с други хора и врата към други времена – разходете се из тях!