Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Стълба на знанието

За да се върви нагоре по стъпалата на историята, винаги има едно първо стъпало, от което се ...

Обява

НЧ "Светлина-1896", Гара Бов предоставя под наем търговски и складови помещения, които се намират в приземния, ...

121 години НЧ "Светлина 1896" - Бов


На 2 февруари, на светлия християнски празник „Сретение Господне”, за поредна година НЧ „Светлина-1896” отпразнува своя рожден ден.

Празникът събра в малкия салон на читалището бивши и настоящи председатели, настоятели и членове на проверителните комисии.

„Радвам се, че мога да ви поздравя със 121-ия рожден ден на нашето читалище” - с тези думи председателят на читалището д-р инж. Методи Младенов поздрави присъстващите за добре дошли. Със снимки от личния си архив председателят на читалището се връщаше към читалищни събития и преживявания.

1200 архивни снимки от историята на читалището, показани в мултимедийна презентация, „оживяха” в багри и ритми на стотици хора, поели щафетата на духовността и пренесли и до днес.

Символично вековната читалищна история  бе представена с кълбо прежда, в което нишката е свързвала през годините събитията и хората. Всеки един от присъстващите, поемайки в ръцете си кълбото споделяше преживявания от читалищния живот.

С празнична торта бе отбелязана годишнината, а присъстващите си тръгнаха със символичен дар за благодарност, че са част от читалищния живот.

Цели 121 години – дух, традиции и спомени, доказващи, че никой не е забравен и нищо не е забравено.