Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Удължава се срокът на инициативата за родовите пейки

Срокът за участие в  инициативата "Пейката на моя род" се удължава до 30 август 2020 г.

...
Обява

НЧ "Светлина-1896", Гара Бов предоставя под наем търговски и складови помещения, които се намират в приземния, ...

Международен ден на възрастните хора


На 30.09.2016 г. от 16,00 ч. НЧ „Светлина-1896” и ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, Гара Бов за втора поредна година отбелязаха  Международния ден на възрастните хора. Инициативата бе подкрепена от местния клуб „Млад рицар”.

Председателят на читалището М. Младенов поздрави хората в пенсионна възраст  по случай празника им и изрази своето уважение към всички тях. Поздрав към присъстващите отправи и директорът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий”  Л. Грозданов.

Представена бе мултимедийна презентация, посветена на житейската мъдрост, под надслов „Възрастта не е цифра, а житейска позиция”:

„Когато водим разговор с вас е винаги интересно. Случва се да чуем мъдрост и да извлечем поука от разказите ви. Взимайки пример от преживяното и истините казани от Вас, можем да предотвратим редица свои грешки и тревоги. Много са пословиците и мъдростите, разказани от вас, които  ни помагат в живота. Без идея за прикритост, лицемерие и хитрост, вие ни казвате истината директно.”

Възпитаниците на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” поздравиха своите баби и дядовци със стихчета, хумористична сценка и саморъчно изработени  поздравителни картички.

Учениците от клуб „Млад рицар” поздравиха присъстващите, пожелаха им да са живи и здрави и  за да е сладък празникът раздадоха, от името на клуба, лакомства на всички присъстващи.

За поредна година година този ден събра различни поколения от Бов, като младите засвидетелстваха своето уважение и признателност към хората от златната възраст.