Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Трети събор на родовете

Ако искате да научите повече за интересните родови имена в Бов, бъдете част от ТРЕТИЯ СЪБОР НА РОДОВЕТЕ, ...

Българче на Бов`2020

НЧ „Светлина-1896” и кметство Бов Ви канят да ...

Силният дух на едно българче от Бов


Слънчевата Веси, или Весела Дункова, е родена през 1984 г. в гр. София, тя е една от внучките на баба Ели /Елисавета Андрова/ от кв. „Скакля” Гара Бов.

Предизвикателствата, пред които я изправя съдбата още от детските години се превръщат с течение на времето в успехи. Благодарение подкрепата и обичта на нейното семейство, преди всичко на майка й Пенка, Веси успява да преодолее трудностите и да промени живота си.

От 2014 г. Веси е състезател по тенис на маса на Спешъл Олимпикс София. През миналата година за първи път участва в Европейските летни игри в Антверпен /Белгия/, където завоюва 4-то място. Тя прави огромна крачка като показа на себе си , че може да се грижи сама за себе си. През тази година, от 21 юли до 2 август, Веси участва в Световните летни игри Лос Анжелис`2015, където се състезава сред 6 500 атлети от 165 страни. От там тя се завърна с 2 медала - бронзов в индивидуалните състезания и сребърен в смесени двойки.

Спешъл Олимпикс е движение, което организира целогодишно спортно-състезателна дейност в различни Олимпийски спортове за деца и възрастни с интелектуални затруднения.

Веси ежедневно показва как, хора със и без интелектуални затруднения спортуват, работят и се забавляват заедно. Историята на Веси е пример за това как с подкрепа, обич и силен дух, проблемите се превръщат в предизвикателства, а предизвикателствата в успехи.

Повече за Веси може да откриета на интернет страницата на Спешъл Олимпикс България