Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Трети събор на родовете

Ако искате да научите повече за интересните родови имена в Бов, бъдете част от ТРЕТИЯ СЪБОР НА РОДОВЕТЕ, ...

Българче на Бов`2020

НЧ „Светлина-1896” и кметство Бов Ви канят да ...

На 3-ти март в Бов


На Националния празник на България – 3-ти март ще се представят резултатите от първото издание на БЪЛГАРЧЕ НА БОВ.

НЧ „Светлина-1896” и кметство Бов положиха началото на ежегодна инициатива, която ще разказва и показва съхранената историческа памет на бовския край. Целта на фотопътешествието e да събере в едно младостта и миналото на родния край, да популяризира старите бовски традиции, обреди, облекла, предмети.

Първите 9 участници в инициативата "Българче на Бов` 2014" в 19 снимки разказаха и показаха 37 автентични бовски предмети и облекла, използвани в миналото от местните хора. Представените снимки чрез Facebook-страницата на Бов привлякоха интереса на стотици почитатели на селището.  Изборът на "Българче на Бов` 2014"  се направи чрез гласуване във Facebook , към което се прибавиха и  гласовете на публиката по време на Коледния концерт в НЧ „Светлина-1896”.

Най-много гласове от децата събра Иоана, коятоще получи  приза БЪЛГАРЧЕ НА БОВ ЗА 2014, парична награда и ще стане лице на ПРАЗНИЦИ НА БОВ`  2015. За всички участници организаторите са подсигурили предметни награди,

Награждаването на българчетета на Бов ще се извърши на 3-ти март 2015 г.  от 12 ч. в малкия салон на НЧ „Светлина-1896”, Гара Бов.