Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
ПЕЙКАТА НА МОЯ РОД

За поредна година на 30 май 2020 г. по поречието на р. Трескавец ще се проведе ТРЕТИ СЪБОР НА ...

Обява

НЧ "Светлина-1896", Гара Бов предоставя под наем търговски и складови помещения, които се намират в приземния, ...

ФЕРМА „ЧЕМЕРНИК”


Ферма "Чемерник" е разположена в един от най-живописните райони на Стара Планина, високо над Искърското дефиле, над с.Бов.

През годините районът е съхранил своята самобитност и екологична чистота, което създава условия за развитието на планински туризъм и животновъдство. Ферма “Чемерник” произвежда сирене, синьо сирене и кисело мляко и се потребява единствено и изцяло собствената млечна продукцията.

Ферма "Чемерник" Ви предлага:

- Разходка с кон

- Уроци по езда на манеж, за начинаещи - Рицарски двубои и историческа информация;

- Зелено училище;

- Поход до вр. Издримец и до вр. Яворец;

- Посещение на манастир „Седемте Престола";

- Стрелба с въздушна пушка и арбалет;

- Футбол на малки врати;

- Риболов;

- Преход с автомобил УАЗ.

Атракция за гостите на "Чемерник" е мини резерватът, в който могат да се видят елени, муфлони и диви прасета. Гордост за фермата са 8 елитни ездитни коня- Дунавска порода, с които фирмата членува в Асоциация "Дунавски Кон".

Във Фермата може да отседнете в родовата, битовата или фамилната къща за гости, а всяка последна неделя на месеца може да присъствате на организираните Рицарски турнири.

Всеки, които може да язди може да се включи в турнирите. А всички останали да се насладят на гледката на красивите ни коне, историческата сцена и неповторимата природа.

Повече информация може да получите в Туристическия център в Гара Бов или на: http://chemernik.com/farm/2013-08-16-09-14-07