Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
ПЕЙКАТА НА МОЯ РОД

За поредна година на 30 май 2020 г. по поречието на р. Трескавец ще се проведе ТРЕТИ СЪБОР НА ...

Обява

НЧ "Светлина-1896", Гара Бов предоставя под наем търговски и складови помещения, които се намират в приземния, ...

ЗАЕДНО НА КОЛЕДА


На 25.12.2013 г. навръх Коледа, празненството „ЗАЕДНО НА КОЛЕДА” събра мало и голямо в Гара Бов.

От 16.00 часа започна празничният концерт в салона на НЧ ”Светлина-1896” с участието на 72 любители танцьори, певци и актьори. Програмата бе открита от 2 годишни сурвакари. Пред 300 човека публика най-малките участници излязоха на сцената с народни носии и ръчно изработени сурвачки.

Танцовите състави „Нашенки ” и „Бовянче”, с ръководител Мариела Петрова и корепетитори Васил Божилов и Емил Илиев, представиха танците: „Мило либе”, „ Сестра брата кани”, „Малките животни”, „Кисмет”, „Копаница”, „Ча ча ча ” и „Шопска сюита”.

В програмата участавха и трите групи от танцова формация „Атр-М”, с ръководител Михаела Андонова. Те се представиха с танците : „Мамбо”, „RNB”, “Кънтри” и “Рома ле”.

В импровизацията „Калпаците ” се включиха Васил Божилов, Емил Илиев, Роксана Колева, Габриела Димитрова и Мариела Петрова, а театрална сценка с бовски привкус бе изпълнена от семейство Людмила и Младен Петрови.

На родна сцена, след много години, отново пя Полина Валентинова, която представи две гръцки песни и една авторска- „Молитва”

С коледни стихчета публиката бе зарадвана от Кати и Дени Новкови, Тереза Емилова, Ерика Иванова и Евгения Лазарова.

С празнични коледарски наричания се включи и група ученици от ОУ „Св. св. Кирил и Методии”, подготвена от учителката Николина Тошева

На финала на концертната програма кмета на Бов - Марио Вутов поднесе своето коледно приветствие.

Дарители за празника бяха: Петър Владов, Николай Марков, Георги Малинов, Николай Симеонов, Михаела и Ивайло Андонови.

За насторнието по време на концерта и на площадното веселие след това се погрижиха: Александър Григоров, Васил Божилов и Динко Банов.

След концертната програма празненството продължи с греяно вино, бовска ракия и кръшни хора на площада.

Настоятелството на НЧ ”Светлина-1896” благодари на всички участници, дарители и зрители за това, че бяха ЗАЕДНО НА КОЛЕДА . Нека всяка Коледа, читалищната сцена да събира и връща в Бов, порасналите вече танцьори, певци и актьори, така както трапезата на Бъдни вечер събира хората от едно семейство.