Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Трети събор на родовете

Ако искате да научите повече за интересните родови имена в Бов, бъдете част от ТРЕТИЯ СЪБОР НА РОДОВЕТЕ, ...

Българче на Бов`2020

НЧ „Светлина-1896” и кметство Бов Ви канят да ...

Е-култура в библиотеката: Магията на танца


Среща на съвременните технологии с традиционния български фолклор се състоя на 13.08.2013 г. в Бов.

Библиотечният център на читалище „Светлина-1896” се превърна в сцена, на която танцьорите от любителския танцов състав се докоснаха до магията на българското танцово изкуство, чрез съвременните ИКТехнологии.

Виртуалната разходка през различните фолклорни области на България се прие с въодушевление от присъстващите любители на танцовото изкуство . Освен с различията в облеклата, характерни за всяка област, танцьорите се запознаха и с особеностите в музикално и танцово отношение. Голям интерес предизвика представянето на не толкова популярни хора от различните фолклорни области.

В края на презентацията всички дружно се хванаха за ръце и отрепетираха заучаването на новите стъпки. Приятна и сладка изненада, поднесе една нашенка от състава, която беше приготвила домашни „Скалички”.

Така, почерпени с фолклорни и шоколадови емоции танцьорите се разделиха в очакване за нови полезни и приятни срещи в библиотечно-информационния център, изграден по Програма „Глоб@лни библиотеки-България”.