Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Трети събор на родовете

Ако искате да научите повече за интересните родови имена в Бов, бъдете част от ТРЕТИЯ СЪБОР НА РОДОВЕТЕ, ...

Българче на Бов`2020

НЧ „Светлина-1896” и кметство Бов Ви канят да ...

В БОВ ПРЕЗ ЛЯТОТО


Ако в най-горещите месеци през годината търсите прохладно място...

което да разнообрази лятото ви, ще разкаже древни легенди и ще ви откъсне от ежедневието – изберете дестинация БОВ. В нашето населено място можете да се разходите по изцяло изградените два туристически маршрута – „Вазова екопътека” и туристическа пътека „Под камико”.

Избрали сте да бъдете в Бов през делничен ден? Екипът на читалище „Светлина-1896” с удоволствие ще ви разкаже местната история и ще ви отведе в далечната 1206 г., от когато селището ни носи своето име. Ще имате възможността да разгледате Неделното училище по грънчарство, да си направите атрактивна снимка на стария тъкачен стан и ... да посетите Туристическия информационен център. В него ще откриете изработените от местните занаятчии сувенири,  материали за обектите на територията на двете селища с една история и едно име – Бов, предложения за туристически пакети за свободното време и ... необходимата информация за всичко, което ви интересува.

Ако сте решили да ни посетите през уикенда и имате желание да пренощувате в Бов, местата за настаняване ще намерите ТУК!

В центъра на Гара Бов ще ви посрещне голямо информационно табло, по което да се ориентирате в различните маршрути, а местните с удоволствие ще ви упътят при объркване. При нужда, бихте могли предварително да заявите желанието си за планински водач по маршрутите на тел. 07168/22-32.

ОЧАКВАМЕ ВИ!