Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Удължава се срокът на инициативата за родовите пейки

Срокът за участие в  инициативата "Пейката на моя род" се удължава до 30 август 2020 г.

...
Обява

НЧ "Светлина-1896", Гара Бов предоставя под наем търговски и складови помещения, които се намират в приземния, ...

ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС


ЦЕЛ НА КОНКУРСА: Да се съберат легенди, митове, семейни предания и разкази от миналото на селищата в община Своге. Представените произведения ще популяризират местното културно-историческо наследство в интернет  чрез електронната книга „Защото има българи от векове”. УСЛОВИЯ НА КОНКУРСА:  В конкурса могат да участват деца и младежи до 25-годишна възраст.

Текстът на творбите да е до 2  печатни страници. Авторите е необходимо да впишат:  име, фамилия, години, местоживеене и телефон за връзка, както и да изпратят своя снимка, която ще се публикува заедно с тяхната  творба в интернет. ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНКУРСА:  Конкурсът ще се проведе на  20 юни /четвъртък/ 2013 г. от 18 ч. в малкия читалищен салон. Постъпилите предложения ще бъдат представени от авторите им или от друго лице пред публика. Публиката с гласуване ще избере легендата, преданието или разказа, които да  получат  НАГРАДА  НА ПУБЛИКАТА.  Всички литературни предложения ще бъдат оценени  от жури и ще бъдат класирани в две възрастови групи: автори до 14 г., и автори до 25 г.  Резултатите се обявяват непосредствено след провеждането на конкурса.

НАГРАДЕН ФОНД: За участниците в двете групи са предвидени по три предметни награди. Рицарски статуетки ще бъдат присъдени за най-добрите литературни предложения на рицарска тематика /легенди и предания  за родове,  върхове, местности, извори и т.н. с рицарски произход/. Всички участници в  литературния конкурс получават грамоти.           

СРОК ЗА ИЗПРАЩАНЕ НА ТВОРБИТЕ: До края на м. май 2013 г. на e-mail:svetlina.bov@abv.bg  или по пощата на адрес: НЧ “Светлина-1896”, с. Гара Бов, ПК 2271, ул. “Издримец” 6 РАЗКАЖЕТЕ ЗА РОДНИЯ  КРАЙ, ВПИШЕТЕ ИМЕТО СИ В МЕСТНАТА ИСТОРИЯ, БЪДЕТЕ ЕДИН ОТ АВТОРИТЕ  НА БЪДЕЩА КНИГА!