Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Удължава се срокът на инициативата за родовите пейки

Срокът за участие в  инициативата "Пейката на моя род" се удължава до 30 август 2020 г.

...
Обява

НЧ "Светлина-1896", Гара Бов предоставя под наем търговски и складови помещения, които се намират в приземния, ...

С грижа за Бов


На 12.03.2013 г. под връх Издримец, се проведе среща между жителите на с. Бов, Гара Бов, директорът на В и К София област, кметът на община Своге, кметът на селата Бов, директорът на В и К Своге и отговорникът на В и К за Бов. Срещата бе по повод възникналите съмнения и сигнали относно нарушено качество на питейната вода, която консумират част от гражданите на двете села.

При проведения оглед на място, бе констатирана липсата на ограждения на санитарно - охранителните зони на двете водохващания при захранващите каптажи. Ръководителят на В и К София област, заедно с общинския кмет и останалите отговорни и компетентни лица, поеха ангажимент за прихващане на водата от каптажа на така познатата на хората „помпена станция” и захранването на основния водопровод с нея. Те се ангажираха също така, да възстановят липсващите ограждения на санитарно-охранителните зони. 

Представителите на жителите на двете села, от своя страна се ангажираха да прочистят и изкопаят част от канала необходим за полагане на водопроводната тръба, а именно в участъка където не може да достигне багерът на общинската служба В и К. Като най-късно до края на месец април бе даден срок за приключване на цялостната работа.

*Информацията и снимковият материал са предоставени от Методи Младенов