Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Удължава се срокът на инициативата за родовите пейки

Срокът за участие в  инициативата "Пейката на моя род" се удължава до 30 август 2020 г.

...
Обява

НЧ "Светлина-1896", Гара Бов предоставя под наем търговски и складови помещения, които се намират в приземния, ...

КНИГА ЗА КОЛЕДА


На 16 декември 2012 г., в навечерието на Коледа, децата от Гара Бов се докоснаха до мъдростта на приказките.

Детският празник  КНИГА ЗА КОЛЕДА бе организиран в читалищната библиотека със съвместните усилия на родители, деца, доброволци и дарители, в лицето на д-р Павлета Табакова-управител на медицински център  РепроБиоМед, гр. София.

За най-малките любители на приказките родителите бяха подготвили приказните истории  „Лисицата и щъркелът”, “Златното пиле”  и  „Болен здрав носи”. Децата с удоволствие слушаха  и съвсем искрено споделяха:  как трябва да посрещаме гостите си, защо са си развалили приятелството лисицата и щъркелът, кои  герои са хитри и кои глупави, а най-смелите малчугани се осмелиха да споделят на глас желанията си пред „долетялото от приказката златно пиле”. Голямо оживление  предизвикаха гатанките, които развихриха детското въображение и провокираха участието на всички присъстващи.

Д-р Павлета Табакова, зарадва децата и читателите на библиотеката с дарения на празнични  комплекти от  коледни книги. Децата изразиха благодарността си с усмивки,  стихчета и песни.

Целта на празника е да се направят  първи стъпки, възпитаващи любов към четенето у най-малките. Даването на личен пример от родителите,  помощта на дарителите и  възможността всичко това да се случва в библиотеката е един от начините  да покажем колко ценни, полезни и интересни са книгите.

Накрая всички се разделиха с намерение и с желание, през идната година, да  организират  периодични и различни библиотечни срещи под името ЕДИН ДЕН В СВЕТА НА КНИГИТЕ.