Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
ПЕЙКАТА НА МОЯ РОД

За поредна година на 30 май 2020 г. по поречието на р. Трескавец ще се проведе ТРЕТИ СЪБОР НА ...

Обява

НЧ "Светлина-1896", Гара Бов предоставя под наем търговски и складови помещения, които се намират в приземния, ...

ПЪРВИ БРОЙ НА ВЕСТНИК „БОВСКА СЕДЯНКА”


В деня на Независимостта на България – 22 септември излезе пилотния първи брой на изданието за общество, култура, история, политика и спорт „БОВСКА СЕДЯНКА”.

Вестничето съдържа информация с местно значение, актуални новини и интересни рубрики. Изданието е цветно, съставено е от шест страници, особено развлекателна сред тях е последната, на която своите кулинарни идеи в рубриката „Кухнята на Иво” споделя „бовския корморан” Иво Стоянофф.

 „Бовска седянка” скоро ще има и своя пощенска кутия в центъра на Гара Бов, където всеки местен жител ще има възможността да „пусне” информация за публикуване, стига тя да не е анонимна.

Създаването на вестниче за селището е дългогодишна идея на Мариела Петрова, която се реализира с безвъзмездната подкрепа на много съмишленици. Част от тях са Мариета Любенова от с. Искрец, която се е заела с оформлението и дизайна, и Вяра Николова от гр. Перник, която редактира изданието.

Занапред „Бовска седянка” ще излиза от печат всеки месец, за да информира местната общност в Бов.