Menu Начало За селището Обществени институции Тористически портал Новини Календар Празници на Бов Шепот от миналото Бовските родове Галерия Контакти
Трети събор на родовете

Ако искате да научите повече за интересните родови имена в Бов, бъдете част от ТРЕТИЯ СЪБОР НА РОДОВЕТЕ, ...

Българче на Бов`2020

НЧ „Светлина-1896” и кметство Бов Ви канят да ...

ПОСЕЩЕНИЕ ОТ МИНИСТЕРСТВО НА ОТБРАНАТА В БОВ


Представители от дирекция "Управление на човешките ресурси” в Министерство на отбаната на Република България гостуваха в Гара Бов на 9 август.

Те имаха възможност да се запознаят с историческото минало, забележителностите, атракциите и възможностите за прекарване на свободното си време в селището, чрез представената мултимедийна презентация в големия читалищен салон.

Посетителите научиха интересни факти за възникването на Бов, местните символи, природните дадености и културно-историческите забележителности. След приключване на презентацията всеки от тях надникна в Неделното училище по грънчарство, библиотечния център, направи снимка на тъкачния стан в читалищното фоайе, запозна се с експонираното родословно дърво на Дядо Йоцо – едноименния герой от разказа на Иван Вазов „Дядо Йоцо гледа”.

Интерес предизвикаха ръчно изработените сувенири на бовски майстори, които са част от предлаганите изделия в новосъздадения Туристически инормационен център в читалищната сграда. За част от гостите това не беше първото посещение в община Своге. Традиционно всяко лято те избират кътче от Искърското дефиле за част от тяхната туристическа програма.

Гостите си тръгнаха от Бов с обещанието за ново посещение и провеждането на поход по Туристическа пътека „Под камико”