ВОДОПАД "СКАКЛЯ"

Природната забележителност "Скакля" носи наименованието си от едноименната река, извираща югозападно от село Заселе под връх Драгоданица. От най-горния праг на близо 230-метров скален венец малкият планински поток поставя началото на четвъртия по височина водопад в България. 
Живописният водопад "Скакля" е съвкупност от няколко стъпала, първото от които е с височина 85 м., второто – 20 м.

ТРЕСКАВЕЦ

Защитената местност Трескавец е обявена за такава през 1944 г. В района се срещат няколко защитени растителни и животински видове и такива, включени в червената книга на България. Местността Трескавец се простира по средното и долно течение на река Трескавец. Река Трескавец е с дължина от близо 9 км. и се захранва от няколко потоци, извиращи под върховете Издремец, Малък Издремец, Кошущки, Свредело и Здравченец.

ИЗДРЕМЕЦ

Местността Издремец (позната сред местното население като Издримец) се простира на около 6  километра югоизточно от центъра на село Бов. Там се издига едноименният връх Издремец с височина 1495 м., в чието подножие всеки турист може да види автентични останки от древния римски път, водещ от билото на планината към река Искър.В подножието на връх Издремец се намират три свлачищни езера. В близост до Долното езеро в историческата местност Тръстеная се намира хижа "Тръстеная".

ВОДОПАДИТЕ ПО РЕКА "БОВСКА"

Eдин от карстовите извори под връх Яворец, в село Бов, поставя началото на Бовска река /наричана от местното население Селска/. Тя протича диагонално през селото и преди Гара Бов се слива с Трескавска река. По цялото си течение реката образува множество водопади, най-високите два от които се намират в югозападната част на село Бов и са с височини съответно 80 и 24 метра.

ЗЛИО КАМИК

Злио камик е скала, надвесена над дефилето на река Искър, срещу Гара Бов при края на осмия жп тунел по посока Мездра. Наблизо някога е живял Йордан Маринков Църнярски – прототип на Вазовия герой Дядо Йоцо от едноименния  разказ "Дядо Йоцо гледа". Тази туристическа атракция е лесно достъпна и се намира в непосредствена близост до жп Гара Бов.

КАМИНАТА

Скалното образувание "Камината" се намира в землището на село Бов, на скалния венец срещу водопада "Под камико".  Високо е 12 метра. Образувало се е следствие от дългогодишното изветряне на скалните късове. В миналото до скалния феномен е съществувал още един каменен отрязък, който е бил разрушен следствие на климатичните и геоложки условия.

ТРИЪГЪЛНИКА

В продължение на хилядолетия река Искър е изваяла един фантастичен свят от скални образувания в Искърското дефиле. Едно от тях е Триъгълника – скален феномен, намиращ се на левия склон на Искърското дефиле, срещу жп Гара Бов.
От тази причудлива скална форма се открива прекрасна панорама към Искърското дефиле. В дълбочината по дясното течение на река Искър се откриват Лакатнишките скали, а срещу Триъгълника се издигат бовските върхове.

ПЕЩЕРИТЕ

Карстовият произход на някои от скалите, намиращи се в землището на Бов, е довел до формирането на редица пещери, представляващи интерес за спелеолозите. Най-известните пещери в село Бов и село Гара Бов, за които са направени проучвания, са: Мечата дупка – с дължина 564 м., Кенова дупка – 174 м., Параклиса – 41 м., Шундата – 21 м., Петльовдолски дупки – 21 м., Трите дупки 1 – 13 м., Катя – 12 м., Трите дупки 2 – 20 м.,